Leif Jone Ølberg (no)

007

Leif Jone Ølberg vokste opp i Kabelvåg (Lofoten) og Bodø i Nord-Norge. Han startet sin musikkutdannelse med å spille fiolin, både klassisk og folkemusikk, samt piano og orgel. Nylig har han begynt å spille hardingfele, noe han ofte bruker i gudstjenester i Sjømannskirken i København hvor han jobber som organist.

I 2008 Leif Jone fullførte Bachelor og en Videreutdanning  i klassisk utøvende sang ved Universitetet i Stavanger, hvor han studerte med professor Viggo Pettersen. Leif Jone fortsatte sine studier ved Guildhall School of Music & Drama i London, hvor han avsluttet sin master i utøvende klassisk sang med utmerkelse. I London jobbet Leif Jone med lærere som inkluderer Robert Dean, Graham Johnson, Iain Burnside, Andrew Watts og Emanuele Morris. I løpet av sin tid i England var Leif Jone engasjert i to sesonger for Glyndebourne Festival Opera Chorus. Han spilte rollen som Count Ceprano i Rigoletto for Clonter Opera, samt han har deltatt på flere konserter og forestillinger.

I dag er Leif Jone elev ved Operaakademiet i København. I januar 2013 debuterte Leif Jone på Det Kongelige Danske Teater som Morales i Carmen, i en produksjon skapt av David McVicar for Glyndebourne Opera. Nylig var han engasjert som solist med Copenhagen Phil. Han har jobbet med dirigenter som Michael Boder, Vello Pahn, Alexander Prior, Giordano Bellincampi, Frans Rasmussen og Lawrence Foster. Sanglærere og coacher inkluderer Anne Margrethe Dahl, Fiona McSherry og Ouri Bronchti.

I sesongen 2014-15 skal Leif Jone synge Figaro i Barberen i Sevilla i en produksjon av Den Kongelige Danske Opera for Copenhagen Opera Festival. Han synger også partiet som Abner i Saul og David av Carl Nielsen på Den Kongelig Danske Opera med forestillinger våren 2015.

 

Pictures for the press to download. After you’ve clicked the picture, it will open up in a new window. You can now download it with right-click and “save picture as…”

 

Roles studied:

Figaro – Le Nozze di Figaro
il Conte – Le Nozze di Figaro
Guglielmo – Cosi fan Tutte
Onegin – Eugene Onegin
Billy – Billy Budd
Junius – Rape of Lucretia
Frank – Die Fledermaus
Escamillo – Carmen
Abner – Saul and David
Silvio – I Pagliacci
Belcore – L’Elisir d’Amore